Flavonoidy - barevné štíty proti nemocem
Představte si svět plný barev, chutí a vůní, kde se skrývá tajemství zdraví a vitality. Vítejte v říši flavonoidů, fascinujících látek s úžasnými schopnostmi!
💚💚 Oslavte Valentýna se slevou 15 %! Vyberte si přírodní produkty, které vám zpříjemní tento výjimečný den 👩🏼❤️👨🏼
Další varianty
Všetko, čo očakávate od zeleného čaju , nájdete v Yunnane. Medová aróma, príjemná chuť, takmer žiadna trpkosť a povzbudzujúci účinok. Nie nadarmo patria čaje z tejto čínskej provincie medzi najvyhľadávanejšie. A najznámejšie. Jej výrobcovia sú totiž sami majstrami v pestovaní čaju. Áno, v Číne sa čajové lístky vyrábajú už od nepamäti. A povedzme si pravdu, sú to naozaj stáročia skúseností.
V Číne je pitie čaju hlboko zakorenené a má svoje výsadné postavenie. Predtým sa na prípravu čaju používali len čerstvé lístky, ktoré sa hádzali do kotla s horúcou vodou. Postupom času začali ľudia čaj upravovať a pridávať do čajových lístkov ďalšie prísady. Najčastejšie iné bylinky, napríklad mätu alebo zázvor, prípadne ovocie. A vedeli ste, že čajové lístky pomáhali zaháňať hlad? Najchudobnejší ľudia ich miešali spolu s ryžou, bylinkami, zeleninou a zriedkavo aj s mäsom, aby si pripravili chutný pokrm. Prvý zelený čaj sa do Európy dostal v roku 1610.
V Číne sa čajovníky vysádzajú v radoch a prvá úroda sa zbiera približne po troch rokoch. Lístky sú zvyčajne malé a tmavozelené. Čínske čaje sa zvyčajne sušia a tvarujú hneď po zbere.
Yunnan je oblasť s vysokými horami, a preto čajovníky v tejto oblasti rastú v nadmorskej výške od 1 000 do 2 000 m. Aj preto sa čaje v Yunnane stále zbierajú prevažne ručne. Zber sa začína skoro ráno a čajové lístky sa trhajú a ukladajú do veľkých košov, ktoré zberačky nosia na pleciach. Najneskôr dve hodiny po zbere musia byť v ďalšej spracovateľskej oblasti, aby sa zabránilo fermentácii a zmene farby zeleného čaju na čiernu. Lístky sa pražia na panvici, tvarujú sa a potom sa sušia.
Orange pekoe (OP) sa predtým vyskytoval len v cejlónskych čajoch, ale v súčasnosti sa používa pre všetky odrody čaju, kde sa zbierajú dva najvyššie čajové lístky a čajová vňať.
Na prípravu zeleného Yunnanu zalejte jednu čajovú lyžičku vodou s teplotou 70 °C až 80 °C (približne 2 minúty po dosiahnutí varu) a nechajte zakryté lúhovať maximálne 3 minúty. Čaj sa potom môže scediť. Výluh však nevyhadzujte, pretože sa môže použiť ešte 2 krát. Pri každom ďalšom zalievaní čaju doplňte teplotu a čas lúhovania. Prvá šálka je povzbudzujúca, ďalšie šálky sú vďaka nižšiemu obsahu teínu viac upokojujúce až relaxačné a hodia sa na čas odpočinku.
Lístky čaju Yunnan majú tmavozelenú f arbu a sú špirálovito stočené. Vôňa je príjemná, bylinná so stopami medu. Chuť je bez výraznej trpkosti, plná a aromatická. Nálev má svetlozelenú farbu.
Flavonoidy - barevné štíty proti nemocem
Představte si svět plný barev, chutí a vůní, kde se skrývá tajemství zdraví a vitality. Vítejte v říši flavonoidů, fascinujících látek s úžasnými schopnostmi!
Vitamín B1, známý také jako thiamin, je jedním z osmi vitamínů skupiny B. Proč je pro tělo tak důležitý?
1000 ks skladom
Miesto dodania SK | 13. 2. | 3,50 € |
Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.