JAPONSKÉ ČAJE
Ja hovorím Japonsko, vy hovoríte čaj. Ja poviem kvalita, vy poviete najvyššia. Pretože o tom je japonský zelený čaj! Pijú ho samuraji, cisárska rodina, slávni umelci aj obyčajní roľníci. Pre Japoncov je čaj symbolom mieru, harmónie a spolupatričnosti . Práve oni vdýchli život čajovým obradom a dodali pitiu čaju vyššiu hodnotu. Aj preto majú japonské čaje punc kvality a rafinovanosti. A možno je to aj preto, že ho pestujú a zbierajú už od 13. storočia.
ZELENÝ PRE JAPONSKO
Udži, Jame, Kagošima alebo Mijazaki, pre nás japonské dediny, dôležité oblasti pre pestovanie čaju. Práve tu sa vyrábajú čaje Matcha, Gyokuro, Bancha alebo Sencha. Prvýkrát sa však Japonsko stretlo s čajovými lístkami v 8. storočí nášho letopočtu a v 12. storočí zenový mních Eisai prepašoval prvé semená čajovníka, ktoré zasadil vo svojom chráme na ostrove Kjúšu. Eisai propagoval pitie čaju ako prostriedok dlhovekosti a povzbudenia počas meditácie. Kultúra pitia čaju sa potom rozšírila po celom Japonsku a pretrváva dodnes. Svedčí o tom skutočnosť, že len 2 % celkovej produkcie putujú na zahraničné trhy. Napriek tomu je v Japonsku viac ako 46 miliónov hektárov čajových polí.
Ak máte radi japonský čaj, máte radi aj Gyokuro! Doslova "majstrovské dielo " japonských majstrov. Zelený nálev, trávnatá aróma, veľa antioxidantov a povzbudzujúci. Čo pijú Japonci každý deň? Banchu! Zbierajú sa koncom leta a väčšie listy sú jednou z najbežnejších vecí, ktoré v Japonsku nájdete. A pre tých, ktorí sa neuspokoja s klasikou, je dobrou voľbou Hojicha. Ide o zmes Senchi, Banchi a Kukichi, ktorá bola pražená, aby ponúkla jemne drevitú chuť bez známok horkosti alebo trpkosti. A Matcha? Elegantná medzi ostatnými...
Zoradiť podľa Odporúčame: Produkty sú zoradené podľa názvu tovaru vzostupne. Produkty, ktoré nie sú skladom, sú zaradené na konci. V tejto sekcii majú niektoré produkty nastavené umiestnenie na konkrétnych pozíciách.