Ako si spríjemniť popoludnie v práci? Kvalitnými čajmi a jedným z nich je Hojicha - japonský pražený čaj!
Vznikol vlastne náhodou. Keďže japonskí výrobcovia neboli spokojní so zvyškami, ktoré zostávali po spracovaní takých čajových velikánov, ako sú Sencha a Bancha, skúsili ich pražiť a vznikla Hojicha. A objavitelia sa ani nenamáhali vymýšľaťnázov, pretože Hojicha jednoducho znamená "pražený čaj".
Jeho chuť je mierne pražená a drevitá s gaštanovým a citrónovým podtónom. Pripomína skôr pražené oolongy alebo obilnú kávu ako zelený čaj. A nebojte sa, Hojicha nemá žiadne známky horkosti. Nálev má svetlohnedú farbu.
ÚČINKY
Keďže ide o pražený zelený čaj, jeho účinky sú:
- Normálna črevná mikroflóra
- Optimálna funkcia črevného traktu
- Antioxidant
- Pozitívne ovplyvňuje stav pokožky
- Podporuje kognitívne funkcie
DÁVKOVANIE
- 2 zarovnané čajové lyžičky (1 polievková lyžica na 0,5 l) zalejte 200 ml horúcej vody
- Teplota vody by mala byť 70 °C (približne 2 minúty po dosiahnutí varu)
- Prikryté lúhujte 60 až 70 sekúnd a potom sceďte
- Výluh sa môže použiť celkom 3-krát
- Odporúča sa popíjať počas jedla alebo po jedle