Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?
Trápia vás tráviace ťažkosti alebo chcete posilniť svoju imunitu? Laktobacily sú prirodzeným riešením! Prečítajte si, ako tieto probiotické baktérie fungujú a kde ich nájdete.
NOVÝ GREENMIX+ V ZĽAVE! JAR JE IDEÁLNY ČAS NA DETOX, ZAČNI SVOJU ZELENÚ CESTU K ZDRAVIU PRÁVE TERAZ.
Stevia rebaudiana, stévia sladká, sladká tráva, Stevia sladká, nadváha, Nervový systém
Stevia rebaudiana(stévia sladká), známa aj akostévia cukrová alebo sladká tráva, je sladidlo používané juhoamerickými kmeňmi už po stáročia. Používa sa na sladenie nápoja Maté a v tradičnej medicíne. Do Európy sa dostala v 16. storočí a začiatkom 20. storočia bola stévia prvýkrát preskúmaná. Koncom storočia sa začala pridávať ako náhrada cukru do nápojov a niektorých potravín. Získala si veľkú popularitu najmä v Ázii, kde sa hojne využíva.
Biele kvety sú charakteristickým znakom
Stévia je asi pol metra vysoká rastlina, ktorá vytvára biele rúrkovité kvety a patrí do čeľade hviezdicovitých. Listy sú kopijovité a vždyzelené. Plodom sú hnedé nažky, ktoré sa rozptyľujú vetrom. Stévia rastie najmä v tropických a subtropických oblastiach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v Paraguaji.
Rastlina je pomerne jednoduchá na pestovanie. Keďže stévia je teplomilná rastlina, mala by mať dostatok tepla a svetla, preto ju odporúčame vysadiť na východnej strane záhrady. Stévia bude rásť aj v močaristých oblastiach, doprajte jej trvalo vlhkú pôdu a dostatočne ju zalievajte. V zime ju udržiavajte pri teplote 10 °C alebo vyššej. Majte na pamäti, že nie je mrazuvzdorná a naše teploty by neprežila. V zime bude bez listov a prezimujú len korene.
Stévia sa v tradičnej medicíne používa už niekoľko stoviek rokov. Je dobrým pomocníkom v boji proti nadbytočným kilogramom. Stévia zaháňa chuť na sladké, pričom nezaťažuje telo kalóriami ani cukrami. V posledných rokoch bola stévia niekoľkokrát skúmaná a ani po dlhodobom užívaní sa nepreukázali žiadne vedľajšie účinky.
Všetky sladké látky sú obsiahnuté v celej rastline okrem koreňov. V listoch sa nachádza látka stevosoid, ktorá je zodpovedná za sladkú chuť rastliny. Medzi ďalšie látky patria rebaudiozid A, rebaudiozid C, D, E, dulkozid B a steviolbiozid.
Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?
Trápia vás tráviace ťažkosti alebo chcete posilniť svoju imunitu? Laktobacily sú prirodzeným riešením! Prečítajte si, ako tieto probiotické baktérie fungujú a kde ich nájdete.
Horčík - nevyhnutný minerál pre vaše zdravie a pohodu
Trápi vás únava, kŕče alebo nespavosť? Možno vám chýba horčík! Zistite, kde ho nájdete v prírode a v bylinkách a ako si zlepšiť pohodu.
1000 ks skladom
Miesto dodania SK | 14. 5. | 3,74 € |
Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.