NOVÝ GREENMIX+ V ZĽAVE! JAR JE IDEÁLNY ČAS NA DETOX, ZAČNI SVOJU ZELENÚ CESTU K ZDRAVIU PRÁVE TERAZ.

Potřebujete poradit?

info@herbal-store.cz

Nákupný košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mrazom sušené jahody - plátky

  • Základné množstvo 50 g
Tento produkt je dlhodobo vypredaný.

Alternatívne produkty z kategórie MAŠKRTENIE:

Popis

Nemusíte chodiť na dvanásť mesiacov v zime, aby ste získali čerstvé a sladké jahody. Vyriešili sme to za vás! Máme pre vás mrazom sušené, ktoré okrem všetkých jahodových výhod aj krásne chrumkajú. A sú rovnako dobré na konzumáciu samotné, ako aj na ozdobenie sladkého koláča. Nie nadarmo sú jahody už tisícročia najobľúbenejším ovocím.

JAHODY Z DOBY KAMENNEJ

Podľa archeologických výskumov sa jahody konzumovali už v dobe kamennej a vieme, že ich konzumovali aj obyvatelia starovekého Ríma, ale "boom" jahôd sa začal až v stredoveku, keď ich začali pestovať mnísi. Stále však hovoríme o divokých jahodách, naše záhradné jahody sú výsledkom kríženia viacerých druhov. Do Európy sa dostali v 17. storoč í a ich šľachtenie sa začalo na francúzskom dvore Ľudovíta XV. Z tohto dôvodu sú jahody známe ako "kráľovské ovocie". V Čechách sa jahody pestujú od 19. storočia, pričom prvé výsadby sa uskutočnili na Neveklovsku.

Jahody, aj keď nás to zvádza k tomu, aby sme ich tak považovali, nie sú ovocím, ale plodmi bobúľ, ktoré rastú na jahodníku. Jahoda sa teda zaraďuje medzi drobné ovocie. Jahoda je trváca rastlina z čeľade ružovitých so zelenými zubatými listami. Kvetybiele, s piatimi okvetnými lístkami a žltými piestikmi. V Českej republike sa zbierajú od mája do júla.

ČO JE LYOFILIZÁCIA

Možno sa s týmto pojmom stretávate prvýkrát a možno ste už dávno prepadli kúzlu lyofilizovaného ovocia. Tí, ktorí netušia, s čím majú do činenia, nech sa teraz zoznámia. S lyofilizáciou sa ako prví zoznámili Inkovia, hoci omylom. Vďaka nízkym teplotám a tlaku vysoko v peruánskych Andách boli ich potraviny zmrazené a dlhšie si zachovali svoju čerstvosť. Počas druhej svetovej vojny už používali lyofilizáciu na prepravu krvného séra a zmrazovanie potravín využíva aj americká NASA.

Celý proces sa začína hlbokým zmrazením ovocia pri teplote -80 °C-100 °C. Potom sa umiestni do sušičky, kde sa voda, ktorú obsahuje, postupne mení na paru vplyvom nízkeho tlaku. Proces sušenia možno rozdeliť na dve fázy. V prvej fáze sa suší pri nízkej teplote a vyššom tlaku, čím sa odstráni až 95 % vody, a potom sa teplota pomaly zvyšuje a tlak znižuje. Výhodou lyofilizácie v porovnaní s bežným sušením je, že ovocie si zachováva svoj tvar, chuť a vôňu. Výživové hodnoty, minerálne látky, vitamíny a ďalšie živiny sú tiež takmer nedotknuté a porovnateľné s čerstvým ovocím.

JAHODY AKO ZÁSOBÁREŇ PROSPEŠNÝCH LÁTOK

Pokiaľ ide o vitamíny, príroda na jahodách rozhodne nešetrila. Sú bohaté na vitamíny C, D, A, B a E, a čo sa týka minerálnych látok, aj tu sa stretávame s množstvom. Meď, selén, sodík, železo, mangán, zinok, draslík a fosfor. Ďalšími látkami sú kyselina listová, šťavelová, salicylová, chinínová alebo jablčná, antioxidanty a vláknina.

AKO VYROBIŤ MRAZOM SUŠENÉ JAHODY

Mrazom sušené jahody majú sladkú, jemnú chuť a zároveň jemne chrumkajú. Existuje mnoho spôsobov, ako ich zaradiť do nášho jedálnička. Môžeme ich jesť voľne z vrecúška, pridať ich do jogurtu, smoothies, kaše, müsli alebo ako ozdobu na koláče, torty, palacinky a palacinky. Lyofilizované jahody si môžeme dať aj do batohu a vyraziť na výlet s vedomím, že máme zdravú desiatu, alebo ich pridať do školskej tašky našich detí, aby sme im dodali potrebné zdravotné benefity.

A máme tip aj pre vás! Prášok alebo malé kúsky, ktoré zostali v balení , môžeme pridať do vody alebo smoothies na ochutenie.

Upozornění
  • Administratívne zatriedenie : sušené ovocie - jeden druh.
  • Alergény.
  • Zloženie: 100% lyofilizované jahody - nakrájané na plátky (bez pridaného cukru a konzervačných látok)
  • Skladovanie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %, po otvorení rýchlo zvlhne.

NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G VÝROBKU
Energetická hodnota:286 Kcal/1200 kJ
Tuky:3g
z toho nasýtené mastné kyseliny0,3g
Sacharidy:50,9g
z toho cukry50,6g
Vláknina15,1g
Bielkoviny:7,6g
Svět bylin
Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?

Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?

Trápia vás tráviace ťažkosti alebo chcete posilniť svoju imunitu? Laktobacily sú prirodzeným riešením! Prečítajte si, ako tieto probiotické baktérie fungujú a kde ich nájdete.

Číst více
Horčík - nevyhnutný minerál pre vaše zdravie a pohodu

Horčík - nevyhnutný minerál pre vaše zdravie a pohodu

Trápi vás únava, kŕče alebo nespavosť? Možno vám chýba horčík! Zistite, kde ho nájdete v prírode a v bylinkách a ako si zlepšiť pohodu.

Číst více
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
Kedy dostanem tovar? zavrieť

nie je skladom

Miesto dodania SK 3,74 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Hledání

Cookies

Používame súbory cookie na zabezpečenie správneho fungovania vášho obľúbeného e-shopu, na prispôsobenie obsahu stránok vašim potrebám, na štatistické a marketingové účely a personalizáciu reklám od Googlu a ďalších spoločností. Kliknutím na tlačidlo „Povoliť všetko“ nám udelíte súhlas s ich zberom a spracovaním a my vám poskytneme ten najlepší zážitok z nakupovania.

Vaše nastavenie súborov cookie

Tu máte možnosť prispôsobiť soubory cookie v súladu s vlastnými preferenciami a neskôr nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v pätičke webu.

Technické cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých funkcií, ktoré ponúkajú.

Personalizáciu prevádzame na základe vami prehliadnutého tovaru. Ďalej potom upravujeme zobrazovaný obsah podľa toho, čo vás zaujíma.

Tieto cookies nám umožňujú meranie výkonu nášho webu a za pomoci získaných dát potom môžeme zlepšovať zážitok z nakupovania zákazníkom.

Tieto cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami vrátane Googlu na prenos osobných údajov a personalizáciu reklám, aby boli pre vás zaujímavé.