Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?
Trápia vás tráviace ťažkosti alebo chcete posilniť svoju imunitu? Laktobacily sú prirodzeným riešením! Prečítajte si, ako tieto probiotické baktérie fungujú a kde ich nájdete.
NOVÝ GREENMIX+ V ZĽAVE! JAR JE IDEÁLNY ČAS NA DETOX, ZAČNI SVOJU ZELENÚ CESTU K ZDRAVIU PRÁVE TERAZ.
Všetci poznáme zelené a čierne čaje, ale čo biely? Toto je perla medzi čajmi! Keďže jeho spracovanie je náročné aj drahé, tento druh bol určený len pre čínsky cisársky dvor. A viete, ako si takýto nápoj cisárov predstaviť? Jemný, sladký, svieži a mimoriadne chutný. A nečudujte sa, ak sa vaša šálka pri nalievaní sfarbí do žltohnedej farby. Jeho názov je odvodený od bielych púčikov, z ktorých sa tento skvost pripravuje...
Biele čaje sú doménou čínskych výrobcov, čo dokazuje aj náš Oolong White China, ktorý má svojho výrobcu zvečneného v názve. Všetky biele čaje prechádzajú starostlivým procesom spracovania. Ženy zberačky majú na zber veľmi málo času, iba vegetačné obdobie, ktoré prebieha koncom apríla a začiatkom mája. Na výrobu tohto čaju sa používajú nerozvinuté púčiky pokryté bielymi až striebornými chĺpkami. Odtiaľ pochádza aj názov tohto čaju.
Rovnako ako pri iných druhoch čaju sa zber začína s prvými slnečnými lúčmi. Zber zvyčajne vykonávajú jemné ženské ruky a púčiky sa ukladajú do veľkých prútených košov, ktoré ženy nosia na chrbte. Po zbere sa púčiky a výhonky nechajú zvädnúť a potom nastáva čas sušenia. Ak to situácia umožňuje, suší sa len na teplom jarnom slnku alebo vo veľkých vetraných miestnostiach. Pri bielych čajoch sa prísne vylučuje praženie a fermentácia; samozrejme, istá oxidácia je nevyhnutná, ale len do tej miery, aby sa uzavrela jedinečnosť bieleho čaju. Vďaka tomuto šetrnému spracovaniu si mladé púčiky zachovávajú vysoký obsah antioxidantov, ktoré potom priaznivo pôsobia na náš organizmus.
Biele čaje sú výnimočné nielen svojím spracovaním a chuťou, ale aj tým, že ich produkcia je veľmi obmedzená a predstavuje len jedno percento svetového objemu. Aj preto je jeho popíjanie výnimočným zážitkom. A predsa by ste sa oň nechceli ochudobniť!
Aby sme ocenili kvalitu bieleho čaju Oolong, musíme ho správne pripraviť. Na 200 ml horúcej vody použite jednu čajovú lyžičku. Voda, ktorou čaj zalievame, by mala mať70 °C,maximálne 80 °C, čo je približne dve minúty po dosiahnutí varu. Šálku necháme zakrytú lúhovať 2 až 4 minúty a potom scedíme. Keďže biele čaje obsahujú minimálne množstvo kofeínu, môžeme ich popíjať počas celého dňa. Zároveň si jednu šálku môžu vychutnať aj dojčiace a tehotné ženy. Deťom sa odporúča piť ho od 12 rokov.
Chuť čaju je ľahká, svieža, mierne sladká a bez náznaku horkosti. Nálev má žltohnedú f arbu a príjemnú, upokojujúcu vôňu.
Zdravé črevá, šťastné telo: Prečo sú laktobacily také dôležité?
Trápia vás tráviace ťažkosti alebo chcete posilniť svoju imunitu? Laktobacily sú prirodzeným riešením! Prečítajte si, ako tieto probiotické baktérie fungujú a kde ich nájdete.
Horčík - nevyhnutný minerál pre vaše zdravie a pohodu
Trápi vás únava, kŕče alebo nespavosť? Možno vám chýba horčík! Zistite, kde ho nájdete v prírode a v bylinkách a ako si zlepšiť pohodu.
1000 ks skladom
Miesto dodania SK | 14. 5. | 3,74 € |
Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.